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PHYSICIAN ASSISTANT VETERAN EDUCATION/TRAINING/EXPERIENCE WAIVER  

§ 32-4303. Military education, training and experience 

Notwithstanding any other law, the education, training or experience requirements for a license, 
certificate or registration issued pursuant to this title are completely or partially satisfied, as determined 
by the regulating entity, on presentation of satisfactory evidence that the applicant received 
substantially equivalent education, training or experience as a member of the United States armed 
forces or any national guard or other reserve component. The regulating entity shall work in conjunction 
with the department of veterans' services to access information regarding the applicant's military 
education, training or experience. 

PHYSICIAN ASSISTANT EDUCATION/TRAINING WAIVER INSTRUCTIONS 

A Military Service Waiver Application for education requirements as a physician assistant (PA) based 
upon comparable and accepted military experience is included with this document. Please read all 
instructions carefully, noting that it is YOUR RESPONSIBILITY for ensuring verification of your military 
training, certification and experience.     Please be sure all documents are forwarded directly to the 
Licensing  Division  of  the  Arizona  Regulatory  Board  of  Physician  Assistants  (Board) at the address 
above. Applicants are required to comply with the current statutes and rules at the time they submit 
their application and waiver should licensure be granted. 

Please complete the attached waiver application and submit it, including the required federal forms, 
with your initial licensure application.  The waiver will not be accepted unless it is accompanied by the 
application for licensure. 

Please clearly identify in Part 3 which aspect of the PA license application for which you seek a waiver.  
Tell the Board if you wish to receive a waiver for the education component, the certification component, 
the training (experience) component, or all three.  Complete the section by providing a narrative, 
explaining in detail to the Board what military activities, certifications and training you received that 
fulfill the statutory requirements for licensure. 

FOR  YOUR  INFORMATION:  All  military credentials  submitted  shall  remain  the  property  of  the  
Board and will not be returned.   A waiver application will not be considered for approval until all 
requisite forms and supporting documentation are in hand, which is your responsibility.  

All forms provided in the waiver application must be completed by the appropriate entity and 
returned directly to the Board's office. 


